Media Website

Media website

Zapisz się do newslettera

Zapisz się do newslettera Stellantis Communications i bądź na bieżąco ze wszystkimi nowościami

14 gru 2018

AUTOBEST: Opel Combo Life otrzymuje tytul „Best Buy Car of Europe 2019”

• Międzynarodowe jury dziennikarzy z 31 krajów zagłosowało na model Combo Life
  • Nowy Opel Combo Life zachwyca najlepszym stosunkiem jakości do ceny, innowacyjnymi systemami wspomagania kierowcy, wysokim komfortem i przestronnością.

Rüsselsheim.  Nowy Opel Combo Life został wybrany samochodem, który warto kupić w Europie w 2019 roku — „Best Buy Car of Europe 2019” — przez autorytatywne jury AUTOBEST, które było pod szczególnym wrażeniem doskonałej relacji jakości samochodu do jego ceny. Combo Life pokonał pięciu innych nowych pretendentów do tytułu (Citroën C4 Cactus, Dacia Duster, Ford Focus, Kia Ceed, Toyota Corolla).

Jury składające się z dziennikarzy z 31 krajów europejskich zdecydowało się na wybór Combo Life po finałowej rundzie jazd próbnych na torze Vairano we Włoszech. Opel oferuje ultranowoczesne technologie, takie jak tempomat adaptacyjny, system wykrywania zmęczenia kierowcy, kamera cofania z kątem widzenia 180-stopni, wyświetlacz projekcyjny oraz system „Flank Guard”, zabezpieczający boki nadwozia przed uszkodzeniem. Combo łączy również komfort i dynamikę jazdy auta osobowego z uniwersalnością samochodu rekreacyjnego. W swojej ocenie członkowie jury skupiają się również na kosztach eksploatacji, dostępności części zamiennych oraz standardach obsługi dealerów. Zwycięzca nagrody „Best Buy Car of Europe 2019” musi wykazać się najwyższymi zaletami pod każdym względem, dlatego też piąta generacja Combo okazała się bezkonkurencyjna.

„Jesteśmy podekscytowani decyzją 31 niezależnych członków jury AUTOBEST” — powiedział dyrektor generalny firmy Opel, Michael Lohscheller. „Combo oferuje po prostu dużo samochodu za swoją cenę – to klucz do nagrody „Best Buy Car of Europe”. Nowy Opel Combo Life to wszechstronny talent, który potrafi niemal wszystko. Odgrywa on główną rolę w naszej trwającej ofensywie produktowej, w ramach której w ciągu najbliższych dwóch lat wprowadzimy osiem nowych modeli”.

Dan Vardie, założyciel i prezes AUTOBEST: „Mieliśmy bardzo ostrą rywalizację pomiędzy finalistami, których liczba była rekordowa w historii AUTOBEST. Opel/Vauxhall Combo Life, wspólnie z Citroënem Berlingo i Peugeotem Rifterem — konkurującymi jako jeden model, również po raz pierwszy w naszej historii — zdołały zaimponować członkom jury i zasługują na tytuł „Best Buy Car of Europe”. Zwycięskie modele są po prostu efektywnym rozwiązaniem dla europejskiego klienta.”

Z tytułem „Best Buy Car of Europe 2019”, model Combo Life kontynuuje silną tradycję marki Opel. W ostatnich latach producent samochodów z Rüsselsheim dwukrotnie odniósł sukces, jeśli chodzi o nagrodę AUTOBEST. Model Opel Corsa zdobył ten tytuł w zdecydowany sposób w latach 2007 i 2015. AUTOBEST przedstawia samochody „Best Buy Car of Europe” od roku 2000.

Niniejsza informacja jest aktualna na dzień publikacji. Specyfikacja techniczna opisywanych modeli, akcesoriów oraz usług może ulec zmianie. Niektóre modele, elementy wyposażenia, akcesoria oraz usługi i funkcje mogą być dostępne i działać tylko w wybranych krajach lub wyłącznie za dodatkową opłatą.

Contact :

WojciechOsoś